skip to Main Content
Laadpaal Voor Je Elektrische Auto

Laadpaal voor je elektrische auto

Waar moet je op letten bij een laadpaal uitkiezen?

We zien steeds meer elektrische auto’s op de weg. Maar die rijden niet natuurlijk niet op de lucht. Ze moeten worden opgeladen. Daarom zijn er ook steeds meer meer laadpalen nodig. Je vindt ze bij benzinepompen, bedrijven en ook gewoon bij de mensen thuis. Heb jij ook een elektrische auto of ga je er een aanschaffen? Lees dan dit blog, waarin we vertellen welke laadpaal daar het beste bij past.

De maximale laadcapaciteit

Je wil uiteraard het liefste een laadpaal kopen die zo snel mogelijk oplaadt. Om de beste laadpalen te vinden, moet je daarom eerst de maximale laadcapaciteit van de auto kennen. Verschillende elektrische auto’s hebben vaak ook verschillende laadvermogens. Kies een lader die wat betreft maximale laadcapaciteit overeenkomt met de capaciteit van je auto. Zo haal je het maximale uit de laadpaal en hoef je niet oeverloos te wachten.

Aansluiten op het elektriciteitsnetwerk

Ken je de maximale laadcapaciteit van de auto? Dan mag je laadpaal niet meer vermogen vragen dat wat je netwerk kan leveren. Anders slaan de stoppen door. De energieaansluiting van je huis vind je onder andere op:

  • je jaarrekening
  • je contract met de energieleverancier
  • De elektriciteitsmeter in de meterkast

Welk model laadpaal

Weet je inmiddels welk model laadpaal geschikt is voor jouw elektrische auto en het elektriciteitsnetwerk van je woning? Dan kun je een model laadpaal kiezen dat aan je wensen voldoet. Kies je een model op paal of een model dat op de muur gemonteerd kan worden? En kies je voor een zakelijke laadpaal of een laadpaal voor privégebruik? Afwegingen op het gebied van kosten, exacte laadtijd en kleur zijn volledig afhankelijk van je eigen voorkeuren. Wat dat betreft zijn er inmiddels meer dan voldoende mogelijkheden bij het kiezen voor de beste laadpalen.
Vond je dit interessant en wil je interessante blogs over auto’s lezen? Dat doe je hier.

Back To Top