skip to Main Content
Dimmer Bypass Op Uw Dimmer

Dimmer bypass op uw dimmer

Geen geknipper meer van uw verlichting

Kent u dat? U sluit een dimmer aan uw verlichting en in plaats van gezellig gedimd licht, wordt het onrustig in de kamer door het geknipper van de lampen. Dat is een klein beetje om gek van te worden. Laten we zeggen dat er van gezelligheid en sfeer geen sprake is! Wat nu? Ons advies is om en dimmer bypass te plaatsen in uw dimmer. Met een dimmer bypass bent u verlost van knipperende verlichting. U leest er hier mee over.

Dimmer bypass in de dimmer plaatsen

Een dimmer bypass is in feite een dimstabilisator die knipperend licht in de kiem smoort en die zeer eenvoudig in de dimmer te plaatsen is. De dimmer bypass is ook volledig compatibel met alle LED lampen.

Waardoor gaan lampen trillen?

Door het gebruik van een dimmer kunnen lampen gaan trillen. De oorzaak kan zitten in het feit dat een LED lamp een hoog voltage heeft, of doordat de LED lamp aan/uit gaat in de allerlaagste of in de allerhoogste lichtstand, doordat hij spanningswisselingen moet opvangen. Flikkerende verlichting vindt niemand prettig, maar met een dimmer bypass is dat probleem snel opgelost. Deze bypass vangt spanningswisselingen op, waardoor het trillen van de lamp(en) stopt.

Dimbaarheid verbeterd

Wanneer slechts 1 of 2 LED lampen met een laag wattage (<5W per stuk) op de led dimmer zijn aangesloten, is de dimbaarheid al beter door het plaatsen van de dimmer bypass op de lampengroep. Hiermee is het licht verder terug te dimmen en blijft het stabiel.

Geen nagloeiende led lampen meer

Het nagloeien van een LED lampen kan voorkomen wanneer de led lamp met een led dimmer of enkelpolige schakelaar is uitgeschakeld. Een LED dimmer of enkelpolige schakelaar sluit namelijk niet voor 100% de stroomtoevoer af, waardoor er nog een minimale spanning wordt doorgegeven aan de lamp. Net genoeg om de lamp te laten gloeien. Een tweepolige schakelaar (meest voorkomend) sluit de stroomtoevoer wel volledig af en kan de LED lamp dus niet laten nagloeien.

Dimmer bypass kopen

Als u geen last hebt van knipperende of nagloeiende led lampen, is het niet nodig om een dimmer bypass te kopen. Overigens kan het nooit kwaad om er één op een led lamp aan te sluiten, zo voorkomt u eventuele problemen met fluctuaties uit voorzorg. Een dimmer bypass kunt u hier kopen. U heeft hem dan snel in huis.

U kunt overigen hier meer inspiratie opdoen voor thuis en kantoor.

Back To Top