skip to Main Content
Beginnen Met Beleggen In Vastgoed

Beginnen met beleggen in vastgoed

Beleggen in vastgoed, waar begint u?

De rentes voor spaargeld bij banken zijn historisch laag. Het is tegenwoordig dus veel winstgevender om met uw spaargeld te gaan beleggen. Een goede en relatief veilige manier van beleggen is beleggen in vastgoed. Dit vraagt wel enige voorbereiding. Lees in dit blog wat u moet doen voor u kunt beginnen met beleggen in vastgoed.

Oriënteer u op de markt

Voor u begint met beleggen in vastgoed is het verstandig om de woningmarkt te leren kennen. Veel mensen met verschillende eisen zijn op zoek naar een huurwoning. Zo zijn de woonwensen van studenten heel anders dan die van een gezin met kinderen. Bepaal op welke doelgroep u zich wilt richten. Neem hierbij ook de wettelijke rechten en plichten van huurders en verhuurders in overweging.

Wat zijn de fiscale en juridische gevolgen?

Als u gaat beleggen in vastgoed heeft dat invloed op uw fiscale en juridische positie. Stel uzelf in ieder geval de volgende vragen voor u in een pand gaat investeren:

  • Hoe worden mijn huurinkomsten belast?
  • Zijn mijn kosten aftrekbaar bij de belasting?
  • Koop ik het privé of via een op te richten rechtspersoon?
  • Koop ik het vastgoed alleen of samen?

Houd rekening met beheer en onderhoud

Voordat u begint met beleggen stelt u vast welk deel van uw vermogen u wilt investeren. Vergeet hierbij niet om rekening te houden met eventuele kosten voor beheer en onderhoud. Onderzoek voor welke onderhoudskosten u als verhuurder verantwoordelijk bent. Schat ook in welk onderhoud u zelf kunt doen en voor welke klussen u een professional moet inschakelen. Inspecteer voor u in een pand investeert in welke staat het pand verkeert.

Wilt u ook uw kennis en ervaring op juridisch en financieel gebied met ons delen? Neem dan contact met ons op. Wij horen graag van u!

Back To Top